، تا این لحظه: 50 سال و 11 ماه و 5 روز سن داره

ماجون

درمان دفع پروتیین کلیه

1393/1/27 13:58
نویسنده : فهیمه
24,149 بازدید
اشتراک گذاری

دفع پروتئین از کلیه‌ها وقتی به میزان زیاد ایجاد شود، باعث کم شدن مقدار پروتئین در خون شده و پلاسما از رگ‌ها بیرون می‌آید و باعث ورم می‌شود.

کلیه های انسان

آلبومین مهم‌ترین پروتئین در گردش خون است که مانند چسب، مایع پلاسما را داخل رگ‌ها نگه می‌دارد.

 

مایع خون یا پلاسما در کلیه‌ها تصفیه می‌شود و مواد زائد را از دست می‌دهد. در حالت عادی در حین تصفیه پلاسما در کلیه‌ها، سدی وجود دارد که مانع از خروج آلبومین از پلاسما به داخل فضای ادراری می‌شود و بدین ترتیب در حالت عادی، ادرار عاری از پروتئین یا آلبومین است، البته در شرایط خاصی مثل ورزش سنگین یا وجود عفونت ادراری، مقدار کمی آلبومین در ادرار دفع می‌شود که معمولا توسط بدن جبران می‌شود.

 

اما بیماری‌هایی وجود دارند که در آنها کارایی سد خونی ـ ادراری در کلیه از بین می‌رود و آلبومین به مقدار زیاد در ادرار وارد شده و دفع می‌شود. در این حالت، کبد شروع به تولید بیشتر آلبومین می نماید و این نقیصه را تا حدی جبران می‌کند.

 

وقتی کبد دیگر نتواند از پس مقدار زیاد آلبومین دفع شده برآید، آن وقت مقدار آلبومین خون کم شده و کم‌کم پلاسما از داخل رگ‌ها به فضای زیر پوست تراوش می‌کند و ورم ایجاد می‌شود.

 

به عبارت دیگر، با کم شدن مقدار پروتئین و رقیق شدن خون، طبق قانون های فیزیکی آب و مایعات از جای رقیق تر به جای غلیظ تر جریان می یابد (یعنی از رگ به فضای بین بافتی) بنابراین بدن ورم می کند. شایع ترین محل های ورم، اطراف چشم، قوزک پا و بیضه در پسران می باشد.
ورم ناشی از دفع پروتئین، ورم عمومی است یعنی فرد صبح که از خواب بیدار می‌شود، پف کرده و معمولا زیر ‌پلک‌هایش کاملا ورم کرده است

تشخیص

قدم اول در بررسی بیماری که دچار دفع پروتئین است، اندازه‌گیری مقدار پروتئین در ادرار یک شبانه روز کامل است. این کار اگر چه کمی پر دردسر است، ولی باید حتما در بررسی‌ها انجام شود. در این حالت بیمار صبح روز اول ادرارش را دور می‌ریزد و پس از آن تا 24 ساعت یعنی تا صبح فردا، هر بار ادرارش را در ظرفی که از آزمایشگاه گرفته، جمع می‌کند. صبح فردا، پس از جمع کردن ادرار صبحگاهی آن را به آزمایشگاه می‌برد.

 

برای بیماری که دچار ورم در تمام بدن شده است، اگر آلبومین در ادرار 24 ساعته بیشتر از 5/3 گرم باشد، بیماری نفروتیک (بیماری دفع شدید پروتئین از کلیه‌ها) را مطرح می‌سازد که ‌باید با روش‌های تشخیصی ـ تکمیلی نوع بیماری کلیه را مشخص کرد. در موارد ورم شدید، اختلالات تنفسی و اسهال نیز دیده می شود.

 

از جمله علائم دیگر بیماری می توان به ادرار کف آلود، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ ، خستگی ، بی حالی، رنگ پریدگی و افزایش وزن اشاره کرد.

درمان

هدف از درمان، کاهش دفع پروتئین در ادرار، جلوگیری از عفونت و کم شدن ورم بدن می باشد

طول درمان ۱۲۰ روز است . موارد زیر را رعایت کنید تا به درمان برسید.

الف) دوسین (۱ واحد سیاه دانه نیم کوب + ۳ واحدعسل) از این ترکیب روزی

۲ قاشق مرباخوری هر ۱۲ ساعت میل شود.

ب) سرکه انگبین(یک واحد سرکه انگور طبیعی+۲ واحد عرق نعنا + دو واحد

عسل) از این ترکیب ۳/۱ لیوان ریخته الباقی آب ریخته هر ۱۲ساعت میل شود.

ج) افزایش تحرک و پیاده روی روزانه نیم ساعت

د) کاهش سرخ کردنیها و روغن جامد و تعویض روغن  به روغن زیتون و کنجد.

و) آب سرد بین غذا نخوردن و آب یخ نخوردن

ذ) بادکش روی کلیه ها یک شب در میان ۲۱ مرحله

ز) حجامت عام دو مرحله هر ۴۰  روز یکبار

ح)نمک دریاوگوشت گوسفندی

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)

niniweblog
تمامی حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به ماجون می باشد